Sallad med ljummen getost, granatäpple och pistagenötter
Blandade blad (späda, ingen träig historia. Jag hatar seg ruccola som kliar i halsen)
Olivolja
Lite citronsaft
Getost
Honung
Granatäpplekärnor
Pistagenötter
Lägg sallad på botten av små skålar, blanda runt med lite olivolja och citronsaft. Värm getosten försiktigt så den blir ljummen, bryt i bitar över salladen, ringla över honung, strössla granatäpple och hackade pistagenötter över härligheten. Jag vill inte vara en snobb, MEN det är nästan lag på att dricka ett Sancerre-vin till. Nu vet du vad du ska bjuda mig på iallafall...
Lammfile med hallon, basilika och fetaost
Lammfile
Smör
Citron
Vitlök
Basilika
Bryn lammet i smör tillsammans med krossad vitlök, salt och svartpeppar. Lägg över köttet i en långpanna, strö över hackad basilika och lite citronskal. Tillaga i ugn på 150 grader tills köttet når en temperatur av 58 grader för en fin rosa ton. Låt köttet vila på bänken ca 10 minuter innan du skär i det.
Färskpotatis
Fetaost (en mild variant passar till de här vårtonerna)
Sparris
Citron
Olivolja
Honung
Havssalt
Svartpeppar
Skär potatisen i stora bitar (låt skalet vara på) lägg på en plåt med bakplåtspapper. Massera in olja, salt och lite honung. Ugnstek på 175-200 grader ca 35 minuter - ugnar har ju sina personligheter så du får gå på känsla. Bryt stjälken på sparrisen och släng den träiga biten, skär sparrisen i stora delar och släng sparrisen på potatisarna de sista fem minuterna i ugnen. Låt sparris och potatis svalna något, blanda sedan med lite citronsaft, svartpeppar och fetaost.
Hallondressing
1 dl färska hallon
1 msk vit balsamico
1½ dl rapsolja
Lite citronsaft och honung
Salt och peppar
Mixa ihop. Klart. Supergott.
En chianti är aldrig fel till detta om du frågar mig...
Chokladkaka med citronfrosting och färska jordgubbar
125 g smör
125 g mörk choklad
2 ägg
2½ dl muscovadosocker
1½ dl mjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 msk kakao
2 msk ljummet kaffe
50 g rostade pinjenötter
En nypa salt
Smält smöret och rör i chokladen så den smälter. Vispa ägg och socker. Blanda de torra ingredienserna. Rör ner chokladblandningen i äggblandningen, tillsätt allt annat också. Grädda i 150 grader, mitten av ugnen ca 20 minuter.
200 g rumsvarm philadelphia
2 dl grädde
Rivet ska av 1 citron
1-2 tsk vaniljsocker
5 msk florsocker
Vispa till en fluffig kräm med elvisp, lägg på den kalla kakan och låt allt stå till sig i kylen några timmar. På med massor av jordgubbar. Kan det bli bättre?
Tack Anna-Lena för bilden.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar