Dryck

Aperol spritzer

Aperol (finns på systemet)
Prosecco (italienskt bubbel)
Bubbelvatten
Färsk apelsin och is

Blanda en del aperol, två delar vin och en liten skvätt bubbelvatten, mycket is och en apelsinskiva. Lite bitter och väldigt läskande ton i värmen. 








Limoncello (3 liter)

12 citroner
10 dl Brännvin special
14 dl vatten
12 dl strösocker

Tvätta 10 citroner och riv av det yttersta gula. Lägg skalen och sprit i en kanna och täck med plastfolie. Låt stå i rummet minst 20 dagar. Koka ihop vatten och socker,  svalna och häll över spriten. Låt stå 3 dagar till. Sila bort skalen, pressa i 2 citroner så att vätskan blir grumlig och häll på fina flaskor. Kyl! Sååå gott.





Tropisk bål

5 dl tropisk jucie (läs på paketen så att inte jucien innehåller banan, det blir konstigt)
1 flaska Prosecco
2 lime
Is



Tvätta och klyfta limen. Pressa/kläm till på varje klyfta när du släpper ner den i bålskålen. Blanda med jucie och låt stå en stund. Vid servering så häller du i proseccon och massor av is.





Hallonsmoothie


1 banan
4 dl vaniljyoghurt
2 dl apelsinjos
1-2 dl frysta hallon
Lite honung

Kör i mixer, häll upp i glas och gå och lägg dig igen

.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar