Kakor, Våfflor & annat gott...



Marängpaj med passion, apelsin och citron
Smältande maräng, syrlig kräm och frasig botten, slutet är vad vi minns?..


Pajdeg
3 dl vetemjöl
2 msk strösocker
125 g smör
1 msk vatten
Finrivet skal av 1 citron

Kör ihop till en deg i matberedare, tryck ut i pajform och vila i kylskåp ½ timme. Nagga med gaffel och grädda i nedre delen av ugnen 12 minuter på 200 grader.

Fruktkräm
4 "droppar" fryst passionfrukt (då slipper du kärnor, har även dessa i smoothie)
1 apelsin, finrivet skal och saft
50 g smör
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 dl vispgrädde
4 äggulor

Smält smöret och dra av från värmen. Blanda ihop allt till krämen, och häll i det förgräddade skalet. In i ugnen igen 20 minuter.

Maräng
4 äggvitor
1 tsk pressad citron
1½ dl socker

Vispa äggvitor och citronsaft till skum. Vispa i sockret lite i taget så att det blir en fin marängsmet. Klicka ut marängen på pajen och in i ugnen en sista gång, cirka 10 minuter.


Första fikan i trädgården denna vår. Gick in ganska fort, har ofta en bild av hur fint något ska vara, men verkligheten skaver och kyler - till exempel vindarna i mars...




Kolapepparkakor
sega och spröda med mild pepparkakssmak

200 g smör, rumsvarmt
2 dl socker
3 msk ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
4½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk pepparkakskryddor

Rör ihop smör, sirap och socker med elvisp. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta samman en deg med händerna. Forma 6 längder och platta ut något (2 plåtar). Grädda i ugnen på 175 grader 12-15 minuter. Låt svalna på bänk och skär lite snett när kakorna fortfarande är varma.





Bullar med nötcreme
Älskade nötcreme när jag var liten, och det har liksom inte gått över. Jag har hört invändningen "men den är ju så söt" - är det inte det som är poängen? 

Köp ett paket vetemjöl och följ instruktionen på paketet vad det gäller hur man bakar bullar. När du kommer till fyllningen så byt ut smör/kanel/ socker mot:

100 g nötcreme som du rör ihop med 100 g rumsvarmt smör till en röra, bred ut på degen. Jag väljer även att grädda utan topping, när bullarna är kalla penslar jag med smält smör och doppar ovandelen i strösocker.







Lisas jordgubbssemifreddo

1 ask färska jordgubbar
1 burk kondenserad mjölk
2 ägg
2 dl vispgrädde
½ dl florsocker
1 lime

Mixa jordgubbar med kondenserad mjölk. Vispa grädden. Vispa äggvitor till hårt skum. I grädden vispar du ner jordgubbsröra, limeskal och saft, florsocker och äggulor. Vänd sedan försiktigt ner äggvitan och häll i form. In i frys några timmar. Den behöver stå framme ca 20 minuter (alltså när du kokar kaffet :)) för att bli så där fantastiskt krämig.






Hallonpaj med citron och toscatäcke
Jag gillar att ha glass till bärpaj, satsa på Häagen-Dazs vanilj...

Skal
3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk kallt vatten
½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 citron, finrivet skal

Blanda ihop allt i matberedare, tryck ut i en pajform och ställ i kylskåpet i en halvtimme. Förgrädda sedan i ugnen på 225 grader i 10 minuter, låt svalna.

500 g hallon
1 msk potatismjöl
Häll hallon i pajskalet, strö över en matsked potatismjöl

Tosca
100 g smör
½ dl ljus sirap
1 dl socker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
1½ dl havregryn
1 dl hackad mandel

Smält smöret och rör i övriga ingredienser, koka upp. Häll smeten över hallonen och grädda i 225 grader 15 minuter.





Annas chokladkolakakor
Tack Anna!

200 g rumsvarmt smör
2 dl socker
4 msk ljus sirap
4 msk kakao
4 dl mjöl
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
Lite salt

Vispa ihop smör, socker och sirap till en slät kräm. Rör ihop med övriga ingredienser. 
Rulla till 4 längder (2 på varje plåt, det rinner ut en del). Grädda mitt i ugn på 175 grader
14-15 minuter. Skär när de är varma.





Rabarbercheesecake

50 g smör
12 digestivekex
Mixa ihop smält smör och krossade kex, grädda i 200 grader 8 minuter.

Rör ihop
400 g philadelphiaost
2 dl creme fraiche
2 ägg
1½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker

Häll på den gräddade botten och in i ugnen på 175 grader i nedre delen ca 25 minuter.

4 rabarberstänger, skölj och skiva
3 msk socker
1 tsk vaniljsocker
1-2 msk vatten. 

Koka ihop några minuter till en kompott. Låt svalna och få bort en del vätska så att inte kakan blir blöt. När både kaka och kompott är kall, lägg rabarbern på kakan. Om du vill ha glans värmer du några matskedar röd vinbärsgele och penslar kakan med. Den här får gärna stå en natt i kylen. Gäller för de med självkontroll.




Chokladkaka med citronfrosting och färska jordgubbar

125 g smör
125 g mörk choklad 
2 ägg
2½ dl muscovadosocker
1½ dl mjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 msk kakao
2 msk ljummet kaffe
50 g rostade pinjenötter
En nypa salt

Smält smöret och rör i chokladen så den smälter. Vispa ägg och socker. Blanda de torra ingredienserna. Rör ner chokladblandningen i äggblandningen, tillsätt allt annat också. Grädda i 150 grader, mitten av ugnen ca 20 minuter.

200 g rumsvarm philadelphia
2 dl grädde
Rivet ska av 1 citron
1-2 tsk vaniljsocker
5 msk florsocker

Vispa till en fluffig kräm med elvisp, lägg på den kalla kakan och låt allt stå till sig i kylen några timmar. På med massor av jordgubbar. Kan det bli bättre?





Chokladbrownie med chokladkolatäcke.
Stärker den allra svagaste själ. Väcker vårkänslorna till liv.
Fram med långpannan igen.

300 g smält smör
4 ½ dl socker
3 ägg
1 ½ dl kakao
3 dl vetemjöl
2 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
En nypa salt

Vispa ägg och socker pösigt, rör ner resten. Häll ut smeten på ett bakplåtspappaer i en långpanna. Grädda 175 grader, ca 15 minuter.

2 dl vispgrädde
2 msk sirap
100 g mörk choklad
2 dl socker
100 g smör

Blanda grädde, sirap, socker och choklad i en gryta, småkoka och rör lite då och då i 20 minuter. Tag av från värmen och rör i smöret. Häll glasyren över kakan, låt gärna stå i kylskåpet över natten för en segare kaka. Servera med grädde och bär.




Krabbelurer med blåbärssylt och vaniljglass
Smak av barndom och sjuttiotal, ta en kopp te till och tänd några ljus.

1 ½ dl socker
4 ½ dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 ½ dl mjölk

Blanda torra ingredienser, rör sedan i ägg och mjölk. Smält rikligt med smör på ganska hög värme i en stekpanna, klicka i smet (ca 3 åt gången får plats i pannan) och stek några minuter på varje sida, det går fort! Njut med glass och sylt.






Farmors Drömmar

225 g smör 
3 dl socker
4,5 dl mjöl
1 tsk hjorthornssalt
1 tsk vaniljsocker

Smält 125 g av smöret och låt det bli lätt brynt. Låt svalna. Rör samman resten av smöret och sockret. Tillsätt det brynta smöret och rör till en lätt och smidig smet. Blanda mjöl, hjorthornssalt och vaniljsocker. Rör ner i smeten. Rulla degen till valnötstora bollar.

Grädda i 150 grader, 15-18 minuter.




Flan
En mjuk och god vaniljpudding

3 dl mjölk
1 tsk vaniljsocker
5 små ägg
2 dl socker
1 burk sötad kondenserad mjölk

Koka upp mjölk och vaniljsocker, låt sedan svalna något. Rör ner rumsvarm kondenserad mjölk och rumsvarma ägg i mjölken. Rör ihop socker och ½ dl vatten i en tjockbottnad kastrull, låt det koka till det blir ljusbrunt (här får man passa!). fördela det smälta sockret i små formar och sväng runt så att det täcker, fyll på med mjölkkrämen. Ställ formarna i en långpanna som du även har vatten i botten på. Grädda på 150 grader ca 40 minuter. Låt den gärna stå kallt till nästa dag. Vänd upp och ner, dra med en vass kniv i kanterna om den inte släpper.


Lakritsparfait
Min bättre hälft  älskar lakrits - jag älskar choklad...

1 dl socker
1 dl vatten
1 msk honung
8 äggulor
4 dl grädde
1 tsk vaniljsocker
Krossad Turkisk peppar efter smak, ca en halv påse

Koka upp socker, vatten och honung. När det svalnat så vispar du ihop sockerblandningen och äggulor med elvisp till en fluffig smet. Vispa grädden ganska hårt och vänd ihop grädde med äggsmet, smaksätt med krossad turkisk peppar. Häll i en form men löstagbar kant och frys minst ett dygn.









Kladdkaka med Dumle

2 dl grädde

100 g smör
100 mörk choklad
2 tsk vaniljsocker
2 ägg 
1 ½ dl socker
1 ½ dl mjöl
1 krm salt
Dumlekolor, gärna blandade smaker

Värm grädde och tillsätt smör så att det smälter, rör ner choklad så att den smälter,var försiktig med värmen. Vispa ihop ägg och socker. Rör ihop alla ingredienser och häll i en smörad form. Stoppa ner halverade kolor lite här och var. Grädda i 175 grader, ca 15 minuter. 


Tänk att mycket vill ha mer; garnera med minimashmallows, kolasås, chokladsås och florsocker - eller något annat! Jag vill gärna ha vaniljglass till...





Banankaka
2 gamla bananer (de du tänkte slänga, de blir bäst i kakan)
1 kkp socker
1 ägg
50 smält smör
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
½ tsk bikarbonat
4 msk mjölk
1 ½ kkp mjöl

Mosa banan tillsammans med socker. Rör ihop alla ingredienser lite snabbt med hjälp av lägsta farten på vispen. Häll i smord och bröad form, grädda i ca 35 minuter på 175 grader. 









Jordgubbslängtan
Alma och Clara
I somras plockade Clara och Alma jordgubbar på självplock. Doftande, söta och kladdiga! En hel del åkte direkt ner i magen, men några kom så långt som till frysen. De passar perfekt i en frusen jordgubbscheesecake. Glass och jordgubbar gör mig snäll och glad...

Frusen cheesecake med jordgubbar
3 ägg
2 tsk vaniljsocker
2 dl socker
100 g philadefiaost
3 dl grädde
½ paket digestive
2 nävar upptinade jordgubbar 
Lite florsocker

Vispa äggvitor och vaniljsocker, ska bli som maräng. Vispa socker och äggulor, blanda ner osten. Vispa grädden. Blanda allt FÖRSIKTIGT. 

Mixa jordgubbarna med lite florsocker (smaka...) och krossa digestivekexen, det gör man enkelt genom att lägga i plastpåse och banka på med kavel - kan kännas riktigt skönt!


Varva smet, krossade kex och ringlad jordgubbssås i en form med löstagbar kant så många varv du får till. 

Frys mint 6 timmar.










Apelsin & Kardemummabullar


150 g smör
5 dl mjölk
1 paket jäst
½ tsk salt
1 dl socker
3-4 tsk stött kardemumma
12-14 dl mjöl
1 dl flytande smör (köp eller smält)
1 apelsin, finrivet skal
socker
ägg, pärlsocker

Smält smör, värm med mjölk till fingervarmt. Blanda med jäst. Blanda i socker, kardemumma och salt. Arbeta samman med mjöl och jäs degen i en halvtimma.

Blanda apelsinskal med smält smör. Kavla och bred apelsinsmör på degen, strössla över socker och forma till bullar. Vila i en halvtimma med benen högt... Pensla med ägg och strössla pärlsocker, in  i ugn 250 grader i 5-8 minuter. Mmm.


Synd att det inte finns dofter i bloggen...


Söta livet...
Varför är sockret så utskällt? Folk stoppar hellre i sig konstiga medel än denna fina naturprodukt av rädsla för att se tjocka ut, men insidan då tänker jag? Är det dessutom sockrets fel att en del har problem med hanteringen av det?..

Limesocker
1 lime
1 dl socker

Tvätta och torka limen väl. Finriv skalet och blanda med en dl socker. Låt stå utan lock och rör om då och då så att limen torkar in i sockret, det blir bara godare och godare!

Fantastiskt gott till våfflor med grädde och jordgubbar.





Drömtårta med apelsinkräm


3 ägg
1½ dl socker
1½ dl mjöl
2 msk kakao
1 msk vatten
rivet skal av en liten apelsin
150 g smör RUMSVARMT
1 dl florsocker

Vispa ägg och socker vitt och luftigt. Vänd ner mjöl, kakao och vatten. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper och grädda i 200 grader, 5-6 minuter. Låt svalna på bakplåtspappret. Sockra ett nytt papper och vänd tårtbotten upp och ner. Fukta dina händer med vatten och dra över det gamla pappret, på så sätt lossnar det lättare när du nu drar försiktigt...
Rör smör, florsocker och apelsinskal med elvisp, bred ut smörkrämen på kall tårtbotten. Rulla ihop med hjälp av att "putta" på bakplåtspappret och låt den vila i kylen. Gott.





Amerikanska pannkakor
2,5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
1 msk socker
2,5 dl mjölk
1 ägg

Blanda allt till en jämn smet. Tre pannkakor åt gången får plats i en medelvarm panna, vänd pannkakorna när de har fått bubblor på ovansidan. Till dessa goda, goda pannkakorna ska du absolut ha äkta, dyr lönnsirap & vaniljglass & blåbär.





Dumlemuffins

200 g smör
3 dl mjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver

Dumlekolor
Noblesse (ljus eller mörk är en smaksak)

Blanda ihop och rulla till 20 små bollar, lägg i form. Tryck i en dumlekola och grädda i 10 minuter på 200 grader. Lägg en Noblessse på de färdiga varma kakorna. 
Går väldigt bra att frysa, blir sega och goda då!




Hallonpaj

2-3 dl hallon
lite potatismjöl
100 g smör
2 dl havregryn
2 dl socker
1 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker 

Lägg hallon i form, strössla över lite potatismjöl. Smält smör och blanda allt till degen, strö över hallonen och grädda på 200 grader i 15-20 minuter. Enkelt!

Citronkräm
5 dl turkisk yoghurt
1 burk sötad kondenserad mjölk
1 citron, rivet skal.

Blanda, smaka av och låt den mysa i kylskåpet en stund.

Emils kompisar tyckte att det var jättegott, fast de var väldigt hungriga så jag vet inte jag?



Kladdkaka med choklad- och kolatäcke.
Fantastisk kladdkaka som vann pris i Allt om mat. Grattis till den person som kom på detta recept (jag önskar det var jag, men det vore att ljuga)!

100 mörk choklad
100 g vit chokladnågra pekannötter
125 g smör
5 dl ljust muskovadosocker
1 msk snabbkaffepulver tillsammans med 1 msk vatten
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
2 msk kakao

Smält smör och mörk choklad tillsammans. Rör sedan i socker, lite salt, kaffe och ett ägg i taget. Sikta ner kakao och mjöl. Vänd ner grovhackad vit choklad och grovhackade nötter. Häll smetetn i en smörad och mjölad form, grädda i 175 grader 25-30 minuter. Låt svalna.

150 g mörk choklad
2 dl ljust muskovadosocker
2 dl vsipgrädde
1 dl mjölk
1 dl ljus sirap


Under arbete...
Blanda allt utom chokladen i en kastrull, låt småputtra tills den tjocknar, ca 25 minuter (här för du ha kolla och röra runt då och då).  Tag av från värmen och smält i hackad choklad. När krämen svalnat häller du den över kakan, låt den stå kallt. Maffigt!!









Kolakaka med ingefära (Recept från Leila, hon kan sitt socker.)


200 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
4 msk ljus sirap
4 ½ dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
2 tsk malen ingefära

Vispa smör, socker och sirap. Blanda torra ingredienser och blanda ner i smeten. Rulla till fyra längder som du plattar ut lite på en plåt med bakplåtspapper. Grädda på 175 grader i i mitten av ugnen 12-15 minuter. Skär i sneda bitar så fort kakan svalnat lite.








Muffins med marshmallows och vaniljkräm från Clara (15 st)

125 g smör, rumsvarmt
100 g socker
2 ägg

1 tsk vaniljsocker
2 dl mjöl
½ tsk bakpulver
1 dl mini-marshmallows


Lägg allt utom marshmallows i en bunke och kör lite lugnt med elvispen till du har en jämn smet, rör då i marshmallows. Grädda i muffinsformar, 175 grader i ca en kvart (tills kakorna känns fasta).

Blanda 2 dl vispad grädde med 2 dl färdig vaniljvisp och lägg på muffinsen vid servering, vi hade även jordgubbar till.




Blommig citronkaka med kolasås och vaniljkräm

350 g smör (haha, räkna inte kalorier - siffrorna räcker inte till)
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
4 ägg
2 citroner, rivet skal av två och citronsaft av en
4 dl vetemjöl

Ohoj kolasås
vaniljkesella
florsocker och blommor

Vispa ägg och socker, smält smöret och låt det svalna. Blanda alltsammans med lägsta farten på elvispen. Häll smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper. Grädda i 175 grader ungefär 25 minuter, kakan blir låg och ganska kladdig. Den får gärna stå en stund och är lika god efter en dag... 
Ringla över Ohojs kolasås, klickar med vaniljkesella, florsocker och violer eller annan ogiftig blomma. Fast det där med ogiftig fattade ni väl själva?!

Syrligt & Sött


Chokladpraliner med passionsfrukt och pistagenötter 

silikonformar till praliner ca 20 st
200 g mörk choklad

Dag 1: Smält chokladen i vattenbad, fyll formarna och häll tillbaka (så att det bildas ett skal i varje form, lite pilligt...). Ställ kallt i kylskåp.

60 g mörk choklad
60 g mjölkchoklad
2 msk vispgrädde
25 g smör
2 passionsfrukter

Finhackade pistagenötter

Dag 2: smält försiktigt choklad, smör och grädde i en tjockbottnad kastrull, ta från värmen. Pressa saften ur 2 passionsfrukter ner i chokladsmeten. Lättast pressar du genom att trycka på kärnorna genom en liten sil direkt över chokladen, till exempel en tesil (inga kärnor ska finnas i tryffeln).När smeten har svalnat fyller du varje pralinskal med smeten, lättast genom en sprits. Strö över rikligt med hackade pistagenötter och ännu en dag i kylskåpet så att smakerna hinner sätta sig. 

Underbart. 



Äpple-tosca med vaniljglass och kaffe, någon?

4 syrliga äpplen
75 g smält smör
1 dl strösocker
½ dl mjöl
2 msk sirap
2 msk vispgrädde
½ dl skållad och hackad mandel
1 ½ dl havregryn

Smöra en form, skala och dela äpplen och lägg i formen. Rör ihop alla ingredienser med en sked och fördela smeten över äppelbitarna. Grädda i ugnen på 200 grader ca 25 minuter.




Marängtårta med citrongrädde & jordgubbar


Botten, sockerkaka med maräng på (du får göra den två gånger i långpanna)
75 g smör
1 dl socker
4 ägg
1 ½ dl mjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3 msk mjölk
2 dl socker

Täck plåten med ett smörat bakplåtspapper och sätt på ugnen på 150 grader. Vispa rumsvarmt smör och socker (1 dl) med elvisp, tillsätt en äggula i taget. blanda i mjöl, bakpulver, vaniljsocker och mjölk. Bred ut på plåten.
 Vispa äggvitor hårt, tillsätt på slutet lite socker i taget (2 dl). Bred ut marängen över sockerkakssmeten och grädda i nedre delen av ugnen 25 minuter.

Vispa 5 dl grädde och blanda med 1-2 dl Lemon Curd (jag köper färdig på burk) och lite vaniljsocker. Bred citrongrädden mellan bottnarna och strö delade jordgubbar över. Sommartårta!!





Äppelkaka med citron och kardemumma, världens godaste!

250 g smält smör


3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
5 dl vetemjöl
2 tsk kardemummakärnor
2 citroner, rivet skal
4 ägg
5 msk mjölk
6 syrliga äpplen




Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och sätt ugnen på 175 grader.
Rör smör med socker, vanilj, citronskal och krossad (mortlad) kardemumma, 
Rör i ett ägg i taget i lugn och ro...
 Rör sedan ner mjöl, mjölk och bakpulver. Häll i formen.
Skala och skär äpplen i skivor, stick ner i smeten och sockra lite råsocker över eller pärlsocker, det glömde jag men det brukar bli snyggt, å andra sidan är det inte hela världen att vara lite glömsk när man lagar mat - bara hjärtat är med! 
Grädda i ca 35 minuter och ät med vaniljglass.



Kladdkaka med apelsinsmak och mjölkchokladkräm

En lätt, lätt, lättlagad variant!

2 ägg
3 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 ½ dl mjöl
1 dl smält smör
1 apelsin, finrivet skal och lite saft

1 pkt Philadelfiaost med mjölkchokladsmak (konstigt , men här passar det!!)

Smöra en form, rör ihop kladdkakan hur som helst, du kan liksom inte misslyckas. Grädda 175 grader i 12-15 minuter; hur kladdigt vill du ha det?  
När kakan svalnat så ska den rumsvarma krämen på. Färdig.






Äpplekaka med lönnsirap
Mera sött! Jag älskar lönnsirap.

6 syrliga äpplen
125 g smör
½dl matlagningsgrädde
½ dl lönnsirap
2 dl socker
3 dl havregryn
1½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Lite flingsalt

Skala och dela äpplen, lägg i form. Smält smör, sirap, grädde och socker tillsammans försiktigt i en kastrull (Alltså SMÄLT, inte koka). Rör i resten av ingredienserna och smeta över äpplen. In i ugn på 200 grader ca 25-30 minuter. Det ska absolut vara vaniljglass till tycker jag...





Banoffe paj  
Claras favorit, nytt för mig att man kan ha yoghurt i grädden

½ paket digestive
100 g smör

Krossa kex, blanda med smör och tryck ut i form, ställ i kylskåp.

1 burk karamelliserad mjölk
1 skivad banan
2 dl grädde
2 dl turkisk yoghurt
1 tsk vaniljsocker

Bred ut den karamelliserade mjölken på botten och täck med skivad banan. Vispa grädden ganska hårt och blanda med yoggi och vaniljsocker. Riv över mörk choklad. Sååå gott!






Lingontryffel med konjak

Antingen fyller du små silikonformar med mörk choklad och låter stelna i kylskåpet för att sedan fylla, eller så rullar du tryffeln med handen när den stelnat i kylskåp och rullar i kakao.

125 g mörk choklad
125 g mjölkchoklad
100 g lingon
½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 msk vispgrädde
1 msk konjak
50 g smör

Mixa och passera lingonen. Koka upp lingon, socker, vanilj, grädde och smör. Häll över finhackad choklad och konjak. Rör om tills allt är smält och du har en fin chokladmassa, ställ kallt i kylskåpet. Rulla eller fyll i formar, Njut.




Kladdkaka med Dumle

2 dl grädde
100 g smör
100 mörk choklad
2 tsk vaniljsocker
2 ägg 
1 ½ dl socker
1 ½ dl mjöl
1 krm salt
Dumlekolor, gärna blandade smaker

Värm grädde och tillsätt smör så att det smälter, rör ner choklad så att den smälter,var försiktig med värmen. Vispa ihop ägg och socker. Rör ihop alla ingredienser och häll i en smörad form. Stoppa ner halverade kolor lite här och var. Grädda i 175 grader, ca 15 minuter. 

Tänk att mycket vill ha mer; garnera med minimashmallows, kolasås, chokladsås och florsocker - eller något annat! Jag vill gärna ha vaniljglass till...





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar